Gastronomia
Hi ha un ampli i costumista assortiment gastronòmic i culinari destacant els diferents tipus d’arrossos i rebosteria, Es pot citar:
- Perola d’arròs amb conill o pollastre, rovellons i xonetes
- Arròs al forn
- Arròs caldós amb conill
- Gaspatxos amb conill, rovellons, xonetes i pebrinella
- Putxero amb sopa cuberta i fasegures
- Olleta del Camp, amb verdures, arròs, fresols Menudets i caragolets blanquets
- Guisao amb fresols, penques i mondonguilles de Bacallar
- borreta
- Coques fregides
- Coca al forn amb sardina
- Pericana de Pimentó, tomàquet i capellà rostit, etc.
Pel que fa a rebosteria tradicional
- La coca, coca, malenetes i almendrats
- tonyes
- rollets d’aiguardent
- Coquetes d’oli
- Pastissets de moniato; bunyols
- Braç de Gitano
- Polvorons
- Monetes de Pasqua
També hi ha costum fer al moment de la collita: “Dols de poma, bresquilla jo Galets”.
Com en totes les cases es conrea almenys alguna parcel·la d’olivar, a més de tenir oli per a la despesa de l’any, poc temps abans de la recollida, s’elaboren olives en diferents tipus, amb aigua, sal i herbes aromàtiques, que compaginen molt bé amb qualsevol menjar del dia.
On menjar
No posts found.